Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Робоча група з підготовки Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівщини провела своє чергове засідання

Робоча група з підготовки Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівщини провела своє чергове засідання

23 жовтня відбулося засідання робочої групи з підготовки Програми підвищення конкурентоспроможності області. В ньому взяли участь голова обласної ради Микола Звєрєв, в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, науковий керівник «Інституту інтелектуальних інвестицій» Валентин Підвисоцький і директор Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва Олег Міщенко.

Звертаючись до присутніх, Микола Звєрєв, зазначив, що реалізуючи практичну частину підготовки Програми, згідно з протокольними дорученнями, прийнятими нещодавно на розширеному засіданні робочої групи, він звернувся до Прем'єр-міністра України та до відповідних інституцій з проханням підтримати ідеї і концепцію підготовки Програми конкурентоспроможності Чернігівської області.

- На сьогодні вже є певні напрацювання на інтелектуальному та теоретичному рівнях, які можуть зробити серйозний прорив в соціальному і економічному розвитку Чернігівської області, - наголосив голова обласної ради.

Керівник також зауважив, що співпраця обласної ради з обласною державною адміністрацією вже дає позитивні результати. Фахівці Департаменту інвестиційного розвитку та комунальних підприємств, яким доручено виконувати конкретні завдання щодо залучення інвестицій в Чернігівську область, працюють сьогодні в районах, зустрічаються з їх керівниками та напрацьовують конкретні пропозиції щодо залучення інвестицій в позабюджетну сферу. Ця робота продовжуватиметься, і протягом трьох наступних тижнів напрацьовуватиметься матеріал, з яким в подальшому необхідно вийти на рішення Уряду та відповідних інституцій.

Валентин Підвисоцький наголосив у своєму виступі, що фахівцями проведено детальний аналіз стану в області індексу людського розвитку у порівнянні з іншими регіонами, а також зроблено перші спроби оцінити різницю по індексу людського розвитку між районами. По-суті - це головний показник, до якого необхідно рухатись. Заодно вже здійснений попередній аналіз фінансового стану області з точки зору покриття соціальних, гуманітарних, енергетичних потреб, які на сьогодні знаходяться в кризовому стані.

За словами наукового керівника «Інституту інтелектуальних інвестицій», необхідно зробити все для того, аби в розробці Програми взяли участь якомога більше громадян, науковців, освітян, бізнесменів Чернігівщини. Це має бути справжня «народна стратегія».

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company