Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

  •  
  •  
Головна»Наша діяльність»Новини»Україна–Білорусь: перспективи відносин в нових політичних та економічних умовах

Україна–Білорусь: перспективи відносин в нових політичних та економічних умовах

За такою темою 6 листопада в конференц-залі обласної ради відбулася міжнародна конференція, організована Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень і Представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта. Делегатів поважного заходу - представників аналітичних центрів, громадських і урядових організацій, дипломатичного корпусу, а також експертів України та Білорусі – привітав перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола.

Керівник побажав організаторам і учасникам міжнародного форуму в місті на Десні конструктивних і позитивних напрацювань, творчої наснаги та плідної взаємодії в пошуках зміцнення співпраці між двома країнами. Він також зазначив, що Білорусь і Україна мають у цій площині гарні перспективи, зазначивши, що сьогоднішня конференція – один із важливих кроків у цьому напрямку.

На конференції Олександр Кодола також виступив і в якості модератора секції з питання «Прикордонне та регіональне співробітництво: проблеми і перспективи на шляху зближення». В ході розгляду цієї теми були висвітлені нині діючі законодавчі та інституціальні механізми прикордонної співпраці та особливості співробітництва Чернігівської і Гомельської областей. Окрім того, учасники секції, яку модерував перший заступник голови обласної ради, торкнулися важливих питань стосовно економічних та інноваційних інструментів активізації прикордонної і міжрегіональної взаємодії між двома братніми державами, а заодно разом шукали відповідь на питання: що може вдихнути життя у такий формат співробітництва як Єврорегіон «Дніпро»?..

В ході конференції були проаналізовані виклики та ризики від зміни геополітичної ситуації у Східній Європі, можливості розвитку торгово-економічних відносин між країнами в умовах перебування на різних стадіях регіональної економічної інтеграції різновекторного спрямування, напрацьовані пропозиції по можливих напрямках співробітництва України та Білорусі.

У заході також взяли участь: менеджер проектів Регіонального Представництва Фонду імені Фридріха Еберта в Україні і Білорусі Маргарита Литвин, радник-посланник Посольства Республіки Білорусь в Україні Ігор Мілідович, президент Поліського фонду, член керівного комітету Української національної платформи Форуму громадяського суспільства Східного партнерства Геннадій Максак, радник директора Національного інституту стратегічних досліджень при Президенті України Олексій Полтораков, директор з досліджень ОО «Дискусійно-аналітична спільнота Ліберальний клуб» (Білорусь) Євгені Прейгерман, незалежний політичний експерт (Білорусь) Олександр Федута, експерти і журналісти від України та Білорусі.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company