Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Депутати внесли зміни до бюджету, Програми охорони навколишнього природного середовища, прийняли низку кадрових рішень та звернулися до вищих керівних органів держвлади

Депутати внесли зміни до бюджету, Програми охорони навколишнього природного середовища, прийняли низку кадрових рішень та звернулися до вищих керівних органів держвлади

30 липня – насичений день у роботі Чернігівської обласної ради. Сьогодні голова обласної ради Микола Звєрєв разом зі своїм заступником Валентином Мельничуком та головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем провів засідання президії, спільне засідання всіх одинадцяти постійних комісій ради та 27-му позачергову сесію обласного представницького органу Чернігівщини.

Відкриваючи пленарне засідання, голова обласної ради, насамперед, поінформував присутніх, що депутат обласної ради шостого скликання Микола Шимко нещодавно відзначив 75-ти річчя. З цієї нагоди Микола Звєрєв привітав колегу – найстаршого депутата ради нинішнього скликання – з поважним ювілеєм та вручив йому Почесну грамоту і відзнаку обласної ради.

Потім, власне, депутати безпосередньо приступили до пленарної роботи.

Спочатку народні обранці прийняли Звернення до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо збереження спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість для сільськогосподарських товаровиробників. Враховуючи значимість аграрного сектору економіки України для забезпечення продовольчої безпеки держави, зміцнення національної економіки та зважаючи на необхідність вжиття невідкладних заходів щодо продовження подальшого використання в умовах кризи спеціального режиму оподаткування, депутати вимагають вжити заходів та не допустити скасування спеціального режиму оподаткування податком на додану вартість сільгоспвиробників.

Далі депутати одноголосно схвалили звіт про виконання обласного бюджету за І півріччя 2015 року. Цим рішенням народні обранці затвердили доходи головного фінансового документа у сумі 1 355 181,6 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду обласного бюджету у сумі 1 296 432,0 тис. грн та доходи спеціального фонду у сумі 58 749,6 тис. грн.

Згідно рішення, видатки прийняті у сумі 1 320 130,1 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду обласного бюджету у сумі 1 250 815,1 тис. грн та видатки спеціального фонду обласного бюджету у сумі 69 315,0 тис. грн.

Зокрема, видатки із загального фонду обласного бюджету на освіту склали 191064,1 тис. грн та зросли у порівнянні з І півріччям 2014 року на 33134,4 тис. грн або на 21,0%. На утримання закладів охорони здоров'я обласного значення із загального фонду бюджету було спрямовано 220524,6 тис. грн. У порівнянні з відповідним періодом минулого року видатки збільшилися на 32956,0 тис. грн або на 17,6%. На соціальний захист та соціальне забезпечення використано 49 169,7 тис. грн, або 96,9% до уточненого плану звітного періоду. На утримання установ і закладів культури та проведення заходів культосвітнього характеру із загального фонду бюджету направлено 34814,4 тис. грн, що становить 99,9% планових призначень звітного періоду. У порівнянні з січнем-червнем 2014 року видатки зросли на 1855,2 тис. грн або на 5,6%.

Таку ж одностайність депутати продемонстрували і приймаючи рішення про внесення змін до обласного бюджету на поточний рік. Внесення цих змін було зумовлено необхідністю виділення коштів ветеринарним лікарням і лабораторіям, за рахунок одержаного перевиконання доходної частини обласного бюджету, та стало однією із обставин скликання і проведення позачергової сесії.

Тож рішенням сесії доходи обласного бюджету затверджені в сумі 2 986 968,1 тис. грн, у тому числі доходи загального фонду – в сумі 2 854 131,3 тис. грн, доходи спеціального фонду – в сумі 132 836,8 тис. грн, із яких бюджету розвитку – в сумі 1 120,9 тис. гривень.

Загалом доходи обласного бюджету зросли на 454 249,5 тис. гривень. Доходи загального фонду збільшилися на 394 471,7 тис. грн, у тому числі за рахунок перевиконання дохідної частини обласного бюджету у розмірі 15 095,1 тис. грн.

Цим же документом схвалені видатки обласного бюджету в сумі 3 013 276,9 тис. грн, у тому числі видатки загального фонду – в сумі 2 846 750,6 тис. грн, видатки спеціального фонду – в сумі 166 526,3 тис. гривень. За рахунок перевиконання доходної частини обласного бюджету було виділено на утримання ветеринарних лікарень і лабораторій 15095,1 тис. грн. Під час прийняття бюджетних питань роз'яснення та коментарі депутатам надавав директор Департаменту фінансів обласної державної адміністрації Валерій Дудко.

Далі народні обранці розглянули та прийняли як рішення ради кілька природоохоронних питань. Зокрема, затверджено додатковий перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2015 рік. Згідно з яким планується виконати тампонаж артезіанських свердловин у Новгород-Сіверському та Коропському районах.

При внесенні змін до додаткового переліку видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на поточний рік включено нові напрямки:

–Реконструкція каналізаційних очисних споруд в с. Григоро-Іванівка Ніжинського району.

–Придбання каналізаційного насосу для заміни зношеного на каналізаційній насосній станції м. Ніжин.

–Придбання каналізаційного насоса для заміни зношеного на каналізаційних мережах смт.Варва.

Також на сесії внесено зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки.

Оскільки наприкінці липня поточного року закінчуються терміни дії контрактів із значною кількістю керівників комунальних лікувально-профілактичних закладів обласної ради, тому за поданням Управління охорони здоров'я облдержадміністрації, депутатами на пленарному засіданні розглянуто низку кадрових питань щодо призначення, продовження або припинення терміну дії трудових контрактів з очільниками закладів охорони здоров'я.

В контексті прийняття блоку кадрових питань, за багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм Почесною Грамотою облдержадміністрації і обласної ради нагороджено Миколу Романюка, який звільнився з посади головного лікаря комунального лікувально-профілактичного закладу «Чернігівська обласна лікарня» у зв'язку із закінченням терміну дії контракту та за власним бажанням. Вручаючи найвищу нагороду Чернігівщини, голова обласної ради Микола Звєрєв разом з головою обласної державної адміністрації Валерієм Кулічем побажали Миколі Романюку міцного здоров'я та ще багато років передавати свій медичний досвід молодим лікарям-спеціалістам.

Наступним рішенням депутати звільнили свого колегу Анатолія Мороза з посади директора комунального закладу «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» обласної ради, чим задовольнили його заяву про звільнення із займаної посади за власним бажанням.

Крім того, на пленарному засіданні народні обранці ухвалили Звернення до Кабінету Міністрів України щодо підвищення тарифів на комунальні послуги, індексації заробітних плат та пенсій. Ще одне прийняте депутатами Звернення до Верховної Ради України стосувалося недопущення скасування пільг членам родин загиблих учасників АТО.

По завершенню сесії голова обласної ради поспілкувався із журналістами місцевих засобів масової інформації та відповів на численні запитання.

 

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Схожі матеріали (за тегом)

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company