Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Депутати обласної ради затвердили обласний бюджет і висловили недовіру Уряду

Депутати обласної ради затвердили обласний бюджет і висловили недовіру Уряду

25 грудня відбулося друге засідання другої сесії обласної ради сьомого скликання, яке провів її очільник Ігор Вдовенко.

Цього ж дня працювали президія та постійні комісії обласної ради, на яких попередньо були розглянуті питання порядку денного пленарного засідання.

У роботі сесії взяли участь голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, заступник голови обласної ради Арсен Дідур, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, керівники органів місцевого самоврядування і виконавчої влади, представники засобів масової інформації.

На початку пленарного засідання від імені народних обранців Ігор Вдовенко привітав депутата Сергія Журмана з днем народження та побажав йому міцного здоров'я і успіхів у житті та трудовій діяльності.

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Першим народні обранці розглянули та затвердили обласний бюджет на 2016 рік.

Роз'яснення та відповіді на внесені депутатами пропозиції до проекту обласного бюджету надав директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Валерій Дудко.

Він зазначив, що загальний розмір доходів обласного бюджету з урахуванням міжбюджетних трансфертів визначений у сумі 3 630 142,2 тис. грн, у тому числі загального фонду – 3 554 530,2 тис. грн (більше уточненого плану 2015 року на 9,3%), спеціального фонду – 75 612,0 тис. гривень.

Загальний обсяг видатків обласного бюджету (без урахування надання та повернення кредитів) прогнозується в обсязі 3 627 407,1 тис. грн, що більше уточнених призначень 2015 року на 7,6%, у тому числі видатків загального фонду – 3 546 462,9 тис. грн (більше на 9,4%), видатків спеціального фонду бюджету – 80 944,2 тис. грн.

Видатки загального фонду обласного бюджету на освіту становлять 392 644,9 тис. грн - на 2,6% більше попереднього року.

На галузь охорони здоров'я передбачається спрямувати із загального фонду бюджету 481 441,8 тис. грн, що на 5,3% менше попереднього року.

На соціальний захист і соціальне забезпечення передбачається спрямувати 137 092,3 тис. грн, що більше 2015 року на 11,3%.

На культуру передбачено виділити 71 278,3 тис. грн.

Доповідач також наголосив, що остаточно всі питання щодо формування обласного бюджету на 2016 рік будуть розглядатися повторно при його уточненні, яке, відповідно до Бюджетного Кодексу України, необхідно провести у двотижневий строк після офіційного оприлюднення Закону «Про Державний бюджет України на 2016 рік».

Більшістю голосів обласний бюджет було затверджено.

Наступними були прийняті два рішення, що стосуються змін у складі окремих постійних комісій та президії обласної ради: «Про внесення змін до рішення обласної ради від 2 грудня 2015 року «Про утворення та обрання постійних комісій обласної ради» та «Про внесення змін до рішення обласної ради від 2 грудня 2015 року «Про утворення президії обласної ради». Згідно з прийнятими рішеннями, до складу президії обласної ради введено депутатів Василя Леоненка та Анатолія Хавила, яких обрано головами постійних комісій з питань регламенту, депутатської етики, законності та запобігання корупції та з питань бюджету та фінансів. Разом з тим зі складу президії виведено депутата Григорія Божка, який увійшов до складу постійної комісії з питань управління та розпорядження об'єктами комунальної власності.

На цьому ж засідання народні обранці прийняли Звернення до Президента та Верховної Ради України щодо висловлення недовіри Прем'єр-міністру України та Кабінету Міністрів України. Це рішення викликане необхідністю використання в умовах кризи спеціального режиму оподаткування, як однієї з ефективних форм державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників та недопущення подальшого погіршення життєвого рівня в сільській місцевості.

Депутати також підтримали запит Олександра Карети, що стосовно передбачення в обласному бюджеті на наступний рік коштів в сумі 3 млн. 510 тис. грн. на закупівлю препаратів для лікування дітей, хворих на важку форму ювенільного ревматоїдного артриту.

На завершення пленарного засідання голова обласної ради привітав депутатів і усіх присутніх з наступаючими Новорічними і Різдвяними святами та побажав миру, здоров'я і благополуччя та провів брифінг для журналістів.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Схожі матеріали (за тегом)

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company