Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»В обласній раді вивчають шляхи збільшення надходжень до місцевих бюджетів від використання лісових ресурсів

В обласній раді вивчають шляхи збільшення надходжень до місцевих бюджетів від використання лісових ресурсів

21 вересня відбулося засідання робочої групи з перевірки використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань, яке провів її голова, депутат обласної ради Іван Якуб.

Під час наради зазначалося, що на п'яту сесію обласної ради виносився проект рішення «Про погодження лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі другорядних лісових матеріалів та здійсненні побічних лісових користувань на 2017 рік», однак на пленарному засіданні, що відбулася 20 липня поточного року, в депутатського корпусу виникло чимало запитань і рішення з цього питання не було прийнято.

Тож, з метою поглибленого вивчення ситуації, раціонального використання лісових ресурсів та збільшення надходжень до місцевих бюджетів розпорядженням голови обласної ради №132 від 16 вересня цього року було створено робочу групу. У першому її засіданні сьогодні взяли участь депутат обласної ради Ольга Чередник, головний спеціаліст відділу лісового господарства обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Дудко, заступник директора – головний лісничий КП «Чернігівоблагроліс» обласної ради Олександр Єрмоленко, начальник відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом Головного управління Державної фіскальної служби в області Лариса Сич та начальник відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі Департаменту екології і природних ресурсів облдержадміністрації Віталіна Синіговець.

Як наголосив голова робочої групи, депутати обласної ради стурбовані, що надходження до місцевих бюджетів від заготівлі ягід, грибів, горіхів, березового соку, лікарської сировини тощо в нашій області, у порівнянні з іншими регіонами, зовсім незначні.

- Ті підприємства, які збирають і скуповують ягоди та гриби з комерційною метою, мають сплачувати рентну плату у повному обсязі в нашій області, - зазначив Іван Якуб. Учасники засідання дійшли висновку, що, погоджуючи план заготівлі другорядних лісових матеріалів на наступний рік, потрібно встановити належний контроль, тому порушене питання потребує більш детального вивчення.



Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю

виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company