Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

  •  
  •  
Головна»Наша діяльність»Новини»Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України відзначає 85-річчя

Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України відзначає 85-річчя

Створений у березні 1932 року, цей підрозділ після анексії російськими окупантами Автономної Республіки Крим навесні 2014 року передислокувався з Феодосії до Чернігова.

Спочатку роботи наукового закладу та військової частини, обласна рада опікувалася вирішенням багатьох організаційних і побутових питань, що виникали у центра в процесі свого облаштування у Чернігові.

Крім того, у вересні минулого року на базі обласної ради проводилася 16-а Всеукраїнська науково-технічна конференція «Створення та модернізація озброєнь і військової техніки в сучасних умовах», яка зібрала представників із понад ста оборонно-промислових виробничих, наукових, випробувальних та інших структурних підрозділів оборонного комплексу України. А нещодавно, на сьомій сесії обласної ради, депутатський корпус Придесення зробив ще один крок на шляху посилення охорони та укріплення північних рубежів держави. Депутати прийняли рішення звернутися до керівництва держави із проханням прискорити відновлення аеродрому «Півці». Голова обласної ради Ігор Вдовенко висловив переконання у своєму інтерв'ю прес-службі ДНВУ ЗСУ, що обласний представницький орган і надалі буде надійним партнером для центру і сприяти ефективній роботі військового підрозділу.

Сьогодні з нагоди 85-ї річниці створення Державного науково-випробувального центру Збройних Cил України в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулися урочистості.

Під час заходу за сумлінне виконання службових обов'язків, високий професіоналізм та з нагоди ювілею Почесною грамотою та відзнакою обласної ради нагороджено підполковника, провідного інженера-випробувача відділення наукових досліджень і випробувань систем керованих засобів ураження відділу наукових досліджень і випробувань засобів ураження управління наукових досліджень і випробувань озброєння та військової техніки військової частини А4444 Олексія Магу; майора, начальника штабу-першого заступника командира батальйону забезпечення військової частини А4444 Геннадія Нікіфорова, а також майора, старшого інженера-випробувача відділення наукових досліджень і випробувань систем обробки інформації відділу наукових досліджень і випробувань полігонних систем управління наукових досліджень і випробувань інформаційно-вимірювальних систем та метрологічного забезпечення випробувань військової частини А4444 Олександра Юлу.



Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю

виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company