Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Арсен Дідур: Влада робитиме все можливе, щоб аграріям не заважали працювати

Арсен Дідур: Влада робитиме все можливе, щоб аграріям не заважали працювати

На цьому заступник голови обласної ради акцентував увагу присутніх під час наради з питань особливостей виконання комплексу весняно-польових робіт.

У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич, директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Павлішен, заступники голів райдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку, начальники структурних підрозділів з питань агропромислового розвитку РДА та головні спеціалісти з питань землеробства, інженерно-технічного забезпечення, безпеки праці, керівники та спеціалісти сільгосппідприємств області, представники комерційних структур.

Як зазначив Юрій Павлішен, аграрії продовжують підготовку до комплексу весняно-польових робіт, накопичують насіння сільгоспкультур, засоби захисту рослин, мінеральні добрива, пально-мастильні матеріали, ремонтується техніка, тощо. Відповідно до прогнозованої структури посівних площ, в поточному році аграріям області необхідно провести посів ярих культур в обсязі близько 886 тисяч гектарів, що на 13 тисяч менше 2016 року (за рахунок збільшення площ озимих культур).

В тому числі ярих зернових і зернобобових культур прогнозується посіяти майже 458 тисяч гектарів, 275 тисяч технічних, близько 91 тисяч гектарів картоплі та овочів, і 62 тисячі гектарів кормових культур.

Під час наради обговорено стан і перспективи ринку насіння зернових колосових в області, питання агрохімічного забезпечення вирощування сільськогосподарських культур, безпеки праці під час проведення весняно-польових робіт, охарактеризовано погодні умови тощо.

Виступаючи перед присутніми, заступник голови обласної ради Арсен Дідур наголосив: погодні умови для аграріїв сприятливі, чого не можна сказати про державний план розвитку агропромислового комплексу.

Основними проблемами сільгоспвиробників залишаються відміна спец режиму ПДВ та невизначеність з питанням зняття мораторію на продаж землі, навколо якого не вщухають в тому числі й політичні пристрасті.

- Влада області чітко розуміє нагальні проблеми аграрного сектору економіки і доносить цю інформацію до вищого керівництва країни: через наради, звернення тощо. На рівні своїх повноважень ми будемо робити все можливе, щоб вам ніхто не заважав працювати і не впроваджував незрозумілих новацій. Якщо є питання і пропозиції - звертайтеся будемо разом покращувати інвестиційний клімат та умови ведення вашої господарської діяльності, - зауважив посадовець.



Радник заступника голови обласної ради Наталія Купрієнко

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company