Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Ігор Вдовенко привітав учасників та гостей Першого обласного фестивалю української пісні і танцю імені Григорія Верьовки

Ігор Вдовенко привітав учасників та гостей Першого обласного фестивалю української пісні і танцю імені Григорія Верьовки

Цієї неділі на співочому полі у смт Березна відбулася довгоочікувана подія культурно-мистецького життя Чернігівщини – урочисте відкриття Першого обласного фестивалю української пісні і танцю імені Григорія Верьовки.

На малу батьківщину видатного українського композитора, хорового диригента та культурно-громадського діяча, народного артиста України, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка цього дня завітав і голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Розпочалося святкування із виступу духового оркестру на центральній площі селища. Після цього учасники заходу урочистою ходою вирушили до пам’ятника славетному земляку та поклали квіти біля погруддя Григорія Верьовки, оглянули експозиції музею, присвяченого життю та творчості всесвітньовідомого вихідця селища Березного.

Вступним акордом насиченої концертної програми стала вокально- хореографічна композиція на основі твору Григорія Верьовки «Ой чого ти земле молодіти стала».

Почесне право відкрити Перший обласний фестиваль української пісні і танцю імені Григорія Верьовки було надано Ігорю Вдовенку та його колезі – депутату обласної ради і ідейному натхненнику проведення свята Василю Леоненку.

Звертаючись до присутніх на святі, голова обласної ради відзначив, що ім’я нашого славетного і талановитого земляка, який був щиро закоханий в українську народну пісню та присвятив їй свій талант і все життя, добре відомо не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Свою плідну творчу діяльність корифей українського музичного мистецтва спрямовував на збереження самобутності, примноження вікової спадщини нашого народу. Він постійно перебував у пошуку нових творчих форм, які дозволили б якомога повніше розкрити красу народної і сучасної пісні.

Творчий спадок митця вражає яскравим колоритом,досконалою майстерністю. Написанінимпісні, присвячені своєму народу та рідній землі, стали популярними і приносять радість людям і тепер.

Проте, за словами Ігоря Вдовенка, найбільше уславився Григорій Верьовка як художній керівник і головний диригент організованого ним у далекому 1943 році Українського народного хору, який митець очолював протягом 21 року.

Сьогодні цей легендарний і талановитий колектив має високий статус Національного заслуженого академічного українського народного хору. Його виконавці успішно виступають не лише в Україні, а й підкорюють найпрестижніші сцени світу, збирають повні зали, тим самим активно популяризують багате українське музично-хорове та хореографічне мистецтво.

На думку очільника обласної ради, проведення фестивалю української пісні і танцю є гідним вшануванням творчого доробку та величі таланту справді народного артиста України Григорія Верьовки.

Серед тих, хто привітав учасників та гостей фестивалю, були народний депутат України Олег Купрієнко, директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Олександр Левочко, Березнянський селищний голова Ольга Романченко, секретар Національної Всеукраїнської музичної спілки, аслужений діяч мистецтвУкраїни Володимир Суховерський.

У рамках фестивалю свої виступи присутнім подарували провідні професійні та аматорські колективи області.

Крім того, на співочому полі діяла обласна виставка майстрів народного мистецтва, де всі бажаючі могли оглянути творчий доробок талановитих земляків.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
Світлини – Менської районної газети «Наше слово»

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company