Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Питання подальшого функціонування Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» поки що в стадії вирішення

Питання подальшого функціонування Регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» поки що в стадії вирішення

19 жовтня на нараді в обласній державній адміністрації обговорили питання подальшого функціонування регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», перспективи його розвитку та проблемні питання діяльності. У заході взяли участь перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, представники облдержадміністрації Департаменту екології та природних ресурсів, КП «Зеленбуд» міської ради, КЗ РЛП «Ялівщина» та громадськість.

Провела засідання в.о. першого заступника голови обласної державної адміністрації Юлія Свириденко.

Як було наголошено, рішенням Чернігівської обласної ради 28 березня 2014 року в м. Чернігові було створено регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» площею 168,7 га. У червні цього року розпочав свою діяльність комунальний заклад «Регіональний ландшафтний парк «Ялівщина» Чернігівської обласної ради, який було включено до Переліку об'єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст Чернігівської області.

З метою ефективного функціонування та охорони об'єкту природно- заповідного фонду, відповідно до Закону України «Про землеустрій», також було розроблено проект землеустрою щодо організації та встановлення меж території об'єкту природно-заповідного фонду регіонального ландшафтного парку «Ялівщина». площею 168,7 га на території міста Чернігова.

Саме цим проектом, відповідно до законодавства, визначається місце розташування і розміри земельних ділянок, власники, землекористувачі, в тому числі орендарі, а також встановлюється режим використання та охорони їх територій.

У травні 2016 року був підписаний акт про виконання робіт, готовий проект якого подано до Центру надання адміністративних послуг Чернігівської міської ради для погодження уповноваженими органами відповідно до ст. 186 Земельного кодексу України. Проте сталися певні розбіжності між гілками влади. Якщо Головним управлінням Держгеокадастру у Чернігівській області, Департаментом культури і туризму, національностей та релігій, Департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації було надано позитивні висновки, то управління архітектури та містобудування разом із управлінням земельних ресурсів Чернігівської міської ради не погодили вказаний проект.

В ході обговорення порушеного питання, начальник відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі Віталіна Синіговець поінформувала присутніх про створення, функціонування та проблеми РЛП «Ялівщина».

Про стан Проекту землеустрою щодо організації і встановлення меж регіонального ландшафтного парку «Ялівщина» площею 168,7054 га в м. Чернігові в адміністративних межах Чернігівської міської ради розповів інженер-землевпорядник приватного підприємства «Десна-Експерт-М» і безпосередній розробник проекту Ігор Дорошенко.

Під час засідання учасники дискутували з приводу проекту землеустрою щодо встановлення меж, можливостей проведення інвентаризації земель запасу та планів подальшого функціонування парку.

У результаті обговорення присутні вирішили відновити роботу раніше створеної робочої групи з моніторингу діяльності та підготовки пропозицій щодо подальшого функціонування КЗ РЛП «Ялівщина» та визначилися із найближчим часом проведення її засідання.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company