Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Робоча поїздка Арсена Дідура до Козелецького району: подальша доля РЛП «Міжрічинський» та очищення водойм біля річки Остер

Робоча поїздка Арсена Дідура до Козелецького району: подальша доля РЛП «Міжрічинський» та очищення водойм біля річки Остер

9 листопада в смт Козелець під головуванням заступника голови обласної ради Арсена Дідура пройшла друга робоча нарада щодо вирішення питання реєстрації, визначенния підпорядкування та подальшої долі регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський» Козелецького району.

У нараді взяли участь перший заступник голови Козелецької райдержадміністрації Юрій Заславський, Козелецький селищний голова Олена Дмитренко, Деснянський селищний голова Юрій Осташевський, Остерський міський голова Віктор Самодєлок, начальник відділу природно-заповідного фонду, біоресурсів та екомережі Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Віталіна Синіговець.

Головними питаннями, що потребують найшвидшого вирішення, наразі залишаються визначення підпорядкування РЛП «Міжрічинський» та шляхів його фінансування.

На нараді вирішено за доцільне найближчим часом здійснити ревізію природних зон та меж парку, після чого остаточно визначитися з його подальшою долею.

Принагідно заступник голови обласної ради ознайомився з виконанням робіт щодо покращення санітарно-екологічного стану водойм, що прилягяють до річки Остер.

Роботи проводяться в межах виконання Програми охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2014-2020 роки, затвердженої рішенням двадцятої сесії обласної ради. Фінансування здійснюється за рахунок коштів обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Робота йде за графіком і до кінця року має добігти логічного завершення.

За словами Арсена Дідура, враховуючи складну екологічну ситуацію, яка сталася на річці Остер, обласна рада межах компетенції й надалі докладатиме усі зусилля щодо контролю за екологічним станом водойми.



Радник заступника голови обласної ради Наталія Купрієнко

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company