Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Чернігівщина презентує свій інвестиційний та експортний потенціал вітчизняним і закордонним бізнес-партнерам

Чернігівщина презентує свій інвестиційний та експортний потенціал вітчизняним і закордонним бізнес-партнерам

Підвищення конкурентоспроможності Чернігівщини, демонстрація інвестиційного потенціалу та промоція експортних можливостей господарюючих суб’єктів регіону, визначення перспектив розвитку, розбудова діалогу між владою та бізнесом, а також налагодження ділових контактів – саме такі амбітні завдання поставили перед собою організатори ІІІ Міжнародного Форуму інвестицій та експорту Чернігівщини, який проходить 16 травня на території заміського клубу «ШишкіNN» у с.Снов’янка.

На відкритті масштабного заходу побували та привітали його учасників голова обласної ради Ігор Вдовенко, голова облдержадміністрації Валерій Куліч, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук, президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков, голова Гомельського обласного виконавчого комітету Володимир Дворник, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Білорусь в Україні Ігор Сокол.

Загалом форум об’єднав більше 150 учасників. Серед запрошених на захід – фахівці Уряду, міністерств та відомств, дорадчих органів із просування експорту та залучення інвестицій, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування області, представники дипломатичних установ, міжнародних фінансових інституцій, вітчизняні та закордонні експерти, бізнес-спільнота, а також делегації з Республіки Білорусь, Республіки Польща, Литовської Республіки та Китайської Народної Республіки.

Під час урочистого відкриття Форуму присутнім презентували соціально-економічний потенціал Чернігівщини, акцентувавши увагу на ключових галузях промисловості, які можуть бути привабливі для потенційних інвесторів.

Варто відзначити, що обласна рада зі свого боку теж намагається максимально сприяти поліпшенню інвестиційного клімату Чернігівщини. У профільній постійній комісії обласної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної діяльності та здійснення державної регуляторної політики, голова якої Дмитро Іванов також долучився до роботи Форуму, депутатами постійно розглядаються і відпрацьовуються корисні для розвитку Придесення рекомендації, рішення, регіональні та галузеві програми. Серед них – затверджена сесією обласної ради Програма розвитку інвестиційної, зовнішньоекономічної та виставково-ярмаркової діяльності Чернігівської області на 2016-2020 роки «Чернігівщина – конкурентоспроможний регіон». Одним із напрямів її реалізації є забезпечення дієвої підтримку діяльності комунальних підприємств обласної ради в пошуках сприятливих інвестиційних умов та розвитку їх інноваційної діяльності, що дає змогу втілювати нові проекти такі як, наприклад, створення КП «Надра Чернігівщини», із ключовими напрямками роботи і перспективами розвитку якого присутні мали змогу ознайомитись під час першої тематичної пленарної панелі під назвою: «Перспективні напрямки та актуальні проекти для інвестування на Чернігівщині».

Першими свій проект на Форумі презентували представники компанії «CO-Founder». Зокрема Анна Сидорова розповіла про перспективні технології безпровідної передачі енергії та висвітлила особливості використання першої розетки без електричних контактів.

Далі президент Чернігівської торгово-промислової палати Костянтин Іванов та директор ТОВ «ТАН» В'ячеслав Костюк говорили про реальні можливості та потенціал інвестування у сектор переробки олійних культур Чернігівщини. На необхідності залучення інвестицій у виробництво сучасних біопрепаратів на основі корисних мікроорганізмів для аграрних технологій наголошував заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Інституту сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН України, д.е.н. Анатолій Москаленко.

Під час тематичної дискусії, присвяченій висвітленню кращих практик інвестиційного процесу в Україні, ключовими спікерами виступили генеральний директор Торгово-промислової палати м. Шяуляй (Литовська Республіка), член Соціально-економічного комітету ЄС Альфредас Йонуска, виконавчий директор Українського центру сприяння інвестиціям та торгівлі, радник з питань планування та координації регіонального розвитку Програми «U-LEAD з Європою» Василь Федюк, який розповів про шляхи вдосконалення інвестиційних процесів на регіональному рівні, а також представник Офісу залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest Ольга Сивак, яка презентувала досвід діяльності цієї організації щодо залучення нових інвесторів в Україну.

Другий блок панельних обговорень Форуму стосувався розгляду питання щодо експортної географії, а також викликів та можливостей в співпраці з окремими країнами світу. Учасники заходу зосередили основну увагу на обговоренні актуальних питань діяльності Японського дому та можливостей експорту українських товарів та послуг до Японії, особливості доступу українських сільськогосподарських товаровиробників до європейських ринків, а також ключові аспекти підтримки експорту в Чернігівській області.

Цього ж дня паралельно із роботою Форуму відбулося урочисте відкриття заводу з виробництва зернових пластівців ТОВ «Добродія Фудз» у смт. Михайло-Коцюбинське Чернігівського району.

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company