Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Фольклорний фестиваль у Пісках вп’яте зібрав поціновувачів української культури та народних традиції

Фольклорний фестиваль у Пісках вп’яте зібрав поціновувачів української культури та народних традиції

9 червня у с. Піски, що на Бахмаччині, відбувся ювілейний V Всеукраїнський фестиваль "Відродження українського села, його духовності і культури", який заснував депутат обласної ради, директор ПСП «Пісківське» Валерій Колоша.

За ці роки свято набуло неабиякої популярності та об'єднало людей, для котрих небайдужа доля й майбутнє українського села. Проведення такої яскравої мистецької акції має велике значення як для самих селян, так і для відродження української культури загалом. Адже у Піски активно з'їжджається молодь, яку вдається зацікавити національними звичаями та традиціями.

Учаників та гостей свята вітали заступник голови обласної ради Арсен Дідур, народний депутат України Валерій Давиденко, керівники Бахмацького та Ніжинського районів та інші.

Гостинний господар Валерій Колоша наголосив: мета фестивалю – відродження та збереження українських народних традицій, які передаються з покоління в покоління. Водночас цей захід сприяє популяризації сучасного українського села.

На переконання заступника голови обласної ради Арсена Дідура, це той приклад, який треба наслідувати і розповсюджувати по всій нашій країні. Адже відродження села є невід'ємною умовою відродження економіки України.

– Тільки усі разом ми зможемо зробити так, щоб наша молодь залишалася жити і працювати в селі, щоб народжувалися діти й села не зникали. А відродження духовності та культури будуть цьому лише допомагати, - заувадив Арсен Дідур.

Також посадовець вручив Почесні грамоти обласної ради працівникам ПСП «Пісківське».

На фестивалі гості мали змогу взяти участь у майстер-класах з гончарства, ковальського ремесла, коління дров, орання плугом, скошування трави, обмолочування пшениці ціпом і навіть із їзди верхи. Також усі охочі могли побачити кінно-трюкове та козацьке шоу, взяти участь у святі сала і толоці. Концертну програму створювали народна артистка України Алла Кудлай, відомий композитор Ніколо Петраш, поет-пісняр, заслужений діяч мистецтв України Степан Галябарда, колектив «BIG BOSS», духовий оркестр МНС України і, звісно, місцеві фольклорні та хореографічні колективи.

Радник заступника голови обласної ради Наталія Купрієнко

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company