Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Ігор Вдовенко зустрівся із учасниками бойових дій, членами їх родин та сімей загиблих воїнів і взяв участь у відкритті проекту «Захисти свою родину»

Ігор Вдовенко зустрівся із учасниками бойових дій, членами їх родин та сімей загиблих воїнів і взяв участь у відкритті проекту «Захисти свою родину»

На пленарному засіданні п’ятнадцятої сесії, що відбулася 4 жовтня минулого року, депутати прийняли рішення про створення комунальної установи «Чернігівський обласний Центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих» Чернігівської обласної ради на базі колишньої Вузлової лікарні станції Чернігів Південно-Західної залізниці.

Цієї суботи, 19 січня, на базі закладу відбулася презентація проекту «Захисти свою родину», де побував і очільник обласної ради Ігор Вдовенко.

Впровадження цього навчально-тренінгового заходу матиме  особливий вплив на фізичне та морально-психологічне відновлення здоров’я не лише наших захисників, які повернулися із зони бойових дій, а й членів їх родин та сімей загиблих героїв. Реалізація цієї ініціативи відбуватиметься за рахунок коштів громадського бюджету фонду проекту «Бюджет участі» у місті Чернігові.

Спочатку Ігор Вдовенко разом із директором комунальної установи Віктором Мозговим оглянули приміщення адміністративного корпусу Центру. За словами керівника закладу, першочерговими кроками на шляху реконструкції будівлі, яка тривалий час був ремонт покрівлі, відновлення електропостачання та опалення в приміщеннях.

Наразі у Центрі працює чотири кабінети, де проводиться комплексна психологічна діагностика, надаються консультації фахівців психологічної служби та послуги з масажу. Окрема кімната облаштована для потреб дітей учасників бойових дій. Штатна чисельність працівників Центру сьогодні складає 14 осіб.  У планах на майбутнє – суттєве розширення штату та покращення матеріально-технічного забезпечення, облаштування палат денного стаціонару, фізіотерапевтичного відділення, встановлення ортопедичного комплексу, щоб Центр міг обслуговувати приблизно 50 осіб щодня. Керівництво закладу має намір також здійснити благоустрій прилеглої до будівель території, що може стати частиною терапії для воїнів АТО/ООС.

Після цього Ігор Вдовенко долучився до  обговорення основних аспектів та перспектив діяльності Центру за участі захисників Чернігівщини, їх рідних і близьких, науковців, психологів, волонтерів.

Ігор Вдовенко, звертаючись до учасників зібрання, відзначив, що втілення в життя вкрай важливого проекту «Захисти свою родину» є першим дієвим кроком в роботі нещодавно створеного обласного Центру комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих.

- Цей проект унікальний тим, що участь у навчально-практичних заняттях з надання соціально-психологічної реадаптації та ресоціалізації  візьмуть не лише воїни, лікарі, науковці, волонтери, але й дружини, матері, сестри і навіть діти наших захисників, які потім зможуть надавати реабілітаційну допомогу всім, хто її потребує, і особливо – своїм чоловікам, синам, братам і батькам, які повернулися із зони військових дій, – підкреслив очільник та відзначив, що автори проекту навіть  для дітей учасників бойових дій розробили Програму «Шлях до успіху».

За словами керівника, важливо, що мета цієї ініціативи полягає не лише в  наданні учасникам АТО та членам їх родин  необхідної адаптації, але й практичних знань і навичок самодопомоги та саморегуляції, щоб навчити їх самих і їхніх рідних, надавати психосоціальну допомогу один одному, а також колегам по роботі та  військовій службі.

Говорячи про створення Центру, Ігор Вдовенко зауважив, що розпочалось все з  ініціативи членів Ради ветеранів АТО на чолі з учасником бойових дій на сході України Андрієм Требухом, які порушили перед обласною владою це важливе питання.

Така пропозиція була підтримана створенням спеціальної робочої групи при обласній раді, до складу якої увійшли ветерани АТО, депутати обласної ради, громадські активісти, представники профільних структурних підрозділів виконавчої влади та управління комунального майна.

Після проведення низки засідань, у тому числі виїзних, тривалих пошуків майданчика для майбутнього Центру, врахування всіх пропозицій та зауважень, було найбільш оптимальним об’єктом для створення Центру виявилися будівлі колишньої Вузлової лікарні станції Чернігів Південно-Західної залізниці, цілісний майновий комплекс якої дозволяє облаштувати потужний осередок комплексної реабілітації учасників бойових дій та членів їх родин не лише обласного, але і всеукраїнського значення.

І вже 4 жовтня 2018 року на п'ятнадцятій сесії депутатський корпус одноголосно  прийняв рішення про створення комунальної установи «Чернігівський обласний Центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих» Чернігівської обласної ради.

Очільник відзначив масштабні задуми, цікаві ідеї та ентузіазм колективу Центру, які були презентовані сьогодні, та пообіцяв фінансову підтримку шляхом спрямування коштів, передбачених для голови обласної ради у рамках Програми сприяння виконанню повноважень депутатами Чернігівської обласної ради на 2019-2020 роки, на розвиток і розбудову закладу.             

Звертаючись до захисників, Ігор Вдовенко подякував воїнам за високу стійкість, мужність і героїзм, з якими вони відстоювали і відстоюють незалежність Батьківщини, та висловив слова підтримки тим 167 родинам Чернігівщини, які не дочекались своїх чоловіків, синів, братів і батьків.

Наостанок голова обласної ради привітавусіх зі світлим святом Хрещення Господнього та побажав миру, міцного здоров’я, злагоди, благополуччя і процвітання.

За активну громадську позицію у відстоюванні державних інтересів України та вагомий організаційний внесок у створення комунальної установи «Чернігівський обласний Центр комплексної реабілітації та обслуговування учасників бойових дій, членів їх родин та сімей загиблих» Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко цього дня вручив низку відзнак обласного представницького органу. Почесною грамотою обласної ради та нагрудним знаком до неї удостоєні волонтер, голова Чернігівського підрозділу Всеукраїнського ГО «Об’єднання добровольців», керівник Центру допомоги учасникам АТО в Чернігівській області Світлана Здор та заступник голови Ради ветеранів АТО, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) воїнів АТО при Чернігівській міській раді Вадим Піщур.

Свій музичний виступ учасником заходу подарував переможець міжнародного конкурсу «Яскрава країна 2018»  Дмитро Бондар.  

Далі відбулося тренінгове заняття у рамках проекту «Мої ресурси і виклики життя».

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
Виконавчого аппарату Чернігівської обласної ради

Галерея зображень

  • Click to enlarge image 01.JPG
  • Click to enlarge image 02.JPG
  • Click to enlarge image 03.JPG
  • Click to enlarge image 04.JPG
  • Click to enlarge image 05.JPG
  • Click to enlarge image 06.JPG
  • Click to enlarge image 07.JPG
  • Click to enlarge image 08.JPG
  • Click to enlarge image 09.JPG
  • Click to enlarge image 09_2.JPG
  • Click to enlarge image 10.JPG
  • Click to enlarge image 11.JPG
  • Click to enlarge image 12.JPG
  • Click to enlarge image 12_2.JPG
  • Click to enlarge image 13.JPG
  • Click to enlarge image 14.JPG
  • Click to enlarge image 15.JPG
  • Click to enlarge image 17.JPG
  • Click to enlarge image 18.JPG
  • Click to enlarge image 19.JPG
  • Click to enlarge image 20.JPG
  • Click to enlarge image 21.JPG
  • Click to enlarge image 22.JPG
  •  

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company