Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Відзначено переможців та лауреатів обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019»

Відзначено переможців та лауреатів обласного туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2019»

Конкурс «Учитель року» вже не один рік згуртовує педагогів Чернігівщини та спонукає узагальнити результати щоденної праці, дає змогу поділитися з колегами власним професійним досвідом і мотивує до самовдосконалення.

В цьому році обласний етап всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2019» проводився у номінаціях: «Вчитель інклюзивного класу», «Географія», «Захист Вітчизни», «Основи здоров'я» та «Французька мова». У першому турі взяло участь близько 200 освітян Чернігівщини.

У фіналі свою майстерність, компетентність й бажання перемогти демонстрували 23 педагоги. Про високий професіональний рівень конкурсантів свідчить їх якісний склад. Серед двадцяти трьох учасників другого туру конкурсу 9 учителів – «спеціалісти вищої категорії», 5 мають педагогічне звання «старший учитель» та «учитель-методист».

Сьогодні, 7 лютого, переможців та лауреатів конкурсу «Учитель року» привітали заступник голови обласної ради Арсен Дідур, заступник голови обласної державної адміністрації Наталія Романова, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький, ректор обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського Анатолій Заліський. Також на урочистості до обласного палацу дітей та юнацтва завітали працівники управління освіти і науки облдержадміністрації, обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського, директори та представники педагогічних колективів закладів освіти області.

Під час заходу зазначалося, що особливість цьогорічного конкурсу полягає в тому, що він проходить у час реформування системи освіти України. Продовжується реалізація концепції «Нова українська школа» та Закону України «Про освіту». Головна мета реформи – створити школу, у якій буде приємно навчатися і яка даватиме учням не тільки знання, а й вміння застосовувати їх у житті. Серед іншого наголошувалося, що вчитель з інноваційною культурою, креативним мисленням, який володіє сучасними інформаційними технологіями – запорука успіху реформування освітньої галузі.

У своєму виступі заступник голови обласної ради Арсен Дідур відзначив професійність та сміливість вчителів, які не побоялися взяти участь у конкурсі та позмагатися з досвідченими педагогами і продемонструвати на практиці свій індивідуальний стиль навчально-виховної діяльності, творчий підхід до роботи, сучасне науково-педагогічне мислення та інші вміння, які вимагає сьогодення.

Керівник побажав освітянам Сіверського краю завжди високо тримати фахову планку й надалі вдосконалювати свою майстерність та, використовуючи сучасні методи викладання, новітні технічні досягнення, зробити процес навчання підростаючого покоління цікавим та сучасним.

Далі Арсен Дідур та Наталія Романова вручили дипломи та грошові премії переможцям та лауреатам обласного етапу конкурсу. Присутні у залі обласного палацу дітей та юнацтва гучними оплесками вітали вчителів, які вдало продемонстрували свої професійні здібності та вибороли почесне право представляти освітян Чернігівщини на Всеукраїнському рівні.

Переможцями обласного конкурсу «Учитель року – 2019» визначено:

- у номінації «Географія» - Сивоглаз Наталію Володимирівну, учителя географії Новгород-Сіверської державної гімназії імені K.Д.Ушинського;

- у номінації «Основи здоров'я» - Чернявську Ірину Василівну, учителя предмета «Основи здоров'я» Блистівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Менської міської ради Менського району;

- у номінації «Французька мова» - Гуринович Наталію Валентинівну, учителя французької мови спеціалізованої загальноосвітньої середньої школи № 1 з поглибленим вивченням іноземних мов;

- у номінації «Захист Вітчизни» - Білецького Ігоря Васильовича, учителя предмета «Захист Вітчизни» комунального закладу «Навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступені в - інформаційно-технологічний ліцей № 16» Чернігівської міської ради;

- у номінації «Вчитель інклюзивного класу» - Сороку Наталію Юріївну, учителя початкових класів Прилуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 9 Прилуцької міської ради.

На пам'ять про урочистості учасники заходу сфотографувалися.



Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю

виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company