Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

  •  
  •  
Головна»Наша діяльність»Новини»Усі старости в області обрані

Усі старости в області обрані

У неділю, 15 травня, відбулися вибори старости села Мала Кошелівка, яке входить до складу Вертіївської об’єднаної територіальної громади Ніжинського району.
Ним став Сергій Мішура, який в шостому скликанні був Малокошелівським сільським головою, а після виборів до місцевих рад виконував обов’язки старости. Вибори відбулися на безальтернативній основі, за кандидатуру Сергія Миколайовича віддали свої голоси
95 виборців, які проживають у цьому селі.  
Таким чином в області завершився процес обрання старост. У всіх 14 сільських радах, що увійшли до складу 5 об’єднаних територіальних громад, відтепер є старости.
У 8 радах вони пройшли на альтернативній основі: було зареєстровано і брало участь від 2 до 5 кандидатур на посаду старости. У той же час у 6 радах вибори відбулися, коли кандидатами було зареєстровано по одній особі.
Із загальної кількості старост 9 працювали сільськими головами, 3 були секретарями сільських рад і 2 особи були безробітними.
6 старост мають вищу освіту, 2 - середню спеціальну і 6 - загальну середню.
Відповідно до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» староста – це посадова особа місцевого самоврядування. За посадою староста є членом виконавчого комітету об’єднаної територіальної громади і представляє інтереси жителів сіл у виконкомі.
Староста працює відповідно до Положення про старосту, яке затверджується відповідною об’єднаною територіальною громадою.

                 
  Організаційний відділ виконавчого апарату обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company