Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

  •  
  •  
Головна»Наша діяльність»Новини»24 лютого Укрпошта випустила символічну марку «ПТН ПНХ!»

24 лютого Укрпошта випустила символічну марку «ПТН ПНХ!»

До роковин початку повномасштабного вторгнення рф Укрпошта презентувала нову тематичну поштову марку, що має назву «ПТН ПНХ!». Ескізом до поштового випуску було обрано арт-об’єкт авторства знаного англійського андерграундного художника графіті, політичного активіста та режисера Бенксі, залишений на стіні пошкодженої будівлі в смт Бородянка.

На марці зображено маленького хлопчика, який відправляє в нокаут дорослого чоловіка. Це алегоричний образ, що символізує мужню і відважну боротьбу нашої маленької (у порівнянні з рф) країни з потужним противником, яка у підсумку виборює свою Перемогу.

Сьогодні, 24 лютого, в столиці та регіонах відбулося погашення марки спеціальним штемпелем «Перший день». В обласному центрі церемонія відбулася на символічному місці - біля стін Головпоштамту, будівля якого постраждала від ворожих обстрілів під час активних бойових дій на Чернігівщині.

Участь у заході взяли голова обласної ради Олена Дмитренко, генерал-майор Збройних Сил України, командувач військ оперативного командування «Північ», Герой України Віктор Ніколюк і директорка філії Чернігівської дирекції АТ «Укрпошта» Олена Дорошенко.

Тираж поштової марки – 1 500 000 примірників або 250 тисяч маркових аркушів. Вартість маркового аркуша – 180 грн, з яких 42 грн – благодійний внесок. До марок також випущено конверт «Перший день», художній конверт, картку, презентаційну папку та рамку, тематичне худі «Куленепробивний народ».

Довідково

Найвідоміший вуличний художник та політичний активіст Бенксі, який анонімно відвідав Україну восени 2022 року, створив серію графіті, присвячених війні, на зруйнованих будівлях в Києві та передмісті столиці. У своїх роботах митець торкається важливих тем та акцентує увагу світової спільноти на трагічних подіях.

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради
за повідомленням АТ «Укрпошта»
Світлини – ОК «Північ»

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company