Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

  •  
  •  
Головна»Наша діяльність»Новини»Олена Дмитренко розповіла учасникам IX Європейського конгресу органів місцевого самоврядування про героїчний опір Чернігівщини та поточну ситуацію в регіоні

Олена Дмитренко розповіла учасникам IX Європейського конгресу органів місцевого самоврядування про героїчний опір Чернігівщини та поточну ситуацію в регіоні

У перший день проведення IX Європейського конгресу органів місцевого самоврядування, участь в якому беруть голова обласної ради Олена Дмитренко та заступник голови обласної ради Дмитро Блауш, серед низки заходів і подій відбулася дискусійна панель на тему «Відродження українських міст: відбудова, інституції, механізми».

Як ми вже повідомляли, Олена Дмитренко долучилась до участі в обговоренні цієї важливої і чутливої теми у якості спікера.

До дискусії приєдналися також експерти з України, Польщі та Словенії.

У своєму виступі голова обласної ради відзначила, що з самого початку повномасштабного вторгнення Чернігівщина відчула на собі весь жах війни і стала форпостом на шляху військ рф, які мали намір захопити Київ.

Наш прикордонний регіон першим зустрів ворога, поніс значні втрати, а наша область зазнала значних руйнувань соціальної та транспортної інфраструктури. На сьогодні внаслідок обстрілів та бомбардувань на Чернігівщині пошкоджено або зруйновано майже 14 тисяч об’єктів, більше половини вже вдалося відновити, однак є й ті, які не підлягають відбудові. Специфікою нашого регіону є те, що Чернігівщина має 234 км спільного кордону з рф та 235 км з рб. Щодня прикордонні громади області зазнають обстрілів з російського боку. Села, які розташовані біля державних рубежів, майже повністю знищені. Тому статистика руйнувань в нашій області, на жаль, постійно зростає, - зауважила Олена Дмитренко, коментуючи поточний стан справ на Чернігівщині.

Під час заходу відзначалося, що після двох років війни життя в українських містах кардинально змінилося. Хоча ЄС та міжнародні партнери продовжують надавати екстрену допомогу нашій державі, також важливо об’єднати зусилля для підтримки відновлення та реконструкції України як зараз, так і після війни.

Наголошувалось на тому, що стратегія сталої реконструкції України має ґрунтуватися на інтегрованому плануванні на територіальному рівні з використанням системного підходу для територій, які найбільше постраждали від війни. У цьому відношенні важливо координувати спільні зусилля з містами та регіонами Європейського Союзу, сприяти контактам між місцевою владою та асоціаціями, а також ділитися знаннями щодо розвитку потенціалу, належного управління та технічної допомоги.

У межах дискусійної панелі відбулась також демонстрація презентації «Відбудова зруйнованих війною установ».

Відділ інформаційного забезпечення
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company