Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Арсен Дідур: Майбутнє – за якісними органічними продуктами харчування

Арсен Дідур: Майбутнє – за якісними органічними продуктами харчування

На цій тезі заступник голови обласної ради Арсен Дідур акцентував увагу 28 лютого під час проведення Чернігівського регіонального Форуму «Органік Інвест», організатором якого виступив Департамент агропромислового розвитку облдержадміністрації.

До участі у заході долучилися керівники підприємств-виробників органічної продукції та фахівці цієї галузі.

Як наголосив Арсен Дідур, перспектива виробництва органічної продукції досить велика, проте найголовніше питання – як її ефективно використати. Світовий ринок органічних продуктів харчування щороку збільшується на 10-15% - так само тенденцію до зростання має і земельний банк під «органіку».

Незмінним лідером за площами під органічними культурами є Австралія – 36,5 млн га. В Україні ця цифра становить всього 289 тис. га із 42 млн га наших земель.

Чернігівщина не стоїть осторонь розвитку українського ринку органічних продуктів: на сьогодні на Чернігівщині працюють 16 господарств, які виробляють органічну продукцію. Тому, на переконання Арсена Дідура, важливе значення для розвитку ринку органічної продукції має налагодження стабільного її збуту.

– Виробники органічної продукції працюють на майбутнє, вже сьогодні реально дбаючи про здоров'я людей та відповідаючи за якість виробленого. А запорука розвитку внутрішнього ринку – стимулювання та підтримка його з боку держави, яка має бути зацікавлена у європейській якості продуктів харчування та збереження здоров'я нації, - наголосив посадовець.

Він також поінформував присутніх про те, що обласна рада продовжує надавати допомогу місцевим виробникам органіки через Програму фінансової підтримки органічного виробництва на 2016-2021 роки.

Радник заступника голови обласної ради Наталія Купрієнко

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company