Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»За сприяння Ігоря Вдовенка відбувся ІІІ районний фестиваль дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини»

За сприяння Ігоря Вдовенка відбувся ІІІ районний фестиваль дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини»

Уже третій рік поспіль його ініціює та підтримує фінансово голова обласної ради Ігор Вдовенко.

Цьогоріч фестиваль, який відбувся 17 березня, мав 7 конкурсних номінацій: хореографія (класична, народна, бальна, сучасна); вокал – соло (академічний, народний, фольклор, естрадний, джазовий); вокальні гурти (академічні, народні, фольклорні, естрадні, джазові); сольне музичне виконання на музичному   інструменті; музичні гурти: духові, народні, джазові (кількість учасників до 8 осіб);оригінальний жанр (художнє слово, театр, театр мод тощо); образотворче мистецтво та декоративно – прикладна творчість на тему: «З Україною в серці!»

Згідно з Положенням цього разу не допускалась участь у конкурсі переможців І та ІІ фестивалю дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини», які отримали «Гран-Прі» або І премію.

Для участі у конкурсному відборі 54 педагоги та організатори заходу підготували 309 учасників.

Загалом до оргкомітету надійшло 49 заявок у номінації «Образотворче та декоративно-прикладне мистецтво» і 94 – з інших шести номінацій.

По кожній номінації конкурсні доробки оцінювались кваліфікованим журі у трьох вікових категоріях:

– 1 категорія від 5 до 9 років;

– 2 категорія від 10 до 13 років;

– 3 категорія від 14 до 18 років.

Конкурсні виступи учасників журі оцінювало за 10 бальною системою, основними критеріями якої були: технічна, виконавська акторська майстерність; відповідність репертуару віковій категорії; якість музичної композиції, фонограми; емоційність виступу; оригінальність конкурсного номеру; естетика сценічного костюму, а також тематична відповідність та майстерність виконання в номінації.

Для переможців фестивалю за підсумками фіналу Оргкомітет визначив наступні нагороди:

–       «Гран-Прі» фестивалю;

–       І, ІІ та ІІІ премії у кожній номінації та віковій категорії;

–       Приз глядацьких симпатій;

Усі конкурсанти отримали дипломи учасників фестивалю та цінні подарунки.

Майже увесь світловий день йшов відбір кращих номерів для заключного гала-концерту. У глядацькій залі змінювались глядачі, але журі наполегливо працювало.

Переможці в кожній номінації були визначені в трьох вікових категоріях. Тому в підсумку вся сцена Будинку культури була заповнена нагородженими. Гран-прі фестивалю завоював квартет домристів Сновської дитячої музичної школи імені Натана Рахліна.

За дорученням голови обласної ради переможців привітав і вручив від його імені нагороди та цінні подарунки його радник Дмитро Никоненко.

ІІІ районний фестиваль дитячих талантів «Обдаровані діти Сновщини» став справжнім святом для всієї об’єднаної територіальної громади.

Відділ інформаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю
виконавчого апарату обласної ради
Світлини Олени Кириченко, Наталії Смоляк, Дмитра Никоненка

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company