Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

  •  
  •  
Головна»Наша діяльність»Новини»В обласній раді визначили авторів найкращих журналістських робіт із децентралізації

В обласній раді визначили авторів найкращих журналістських робіт із децентралізації

Минулого року обласна рада ініціювала проведення на Чернігівщині обласного конкурсу журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади.

Головною метою цієї ініціативи стало підвищення рівня обізнаності жителів регіону щодо ключових результатів та здобутків реформи місцевого самоврядування, децентралізації влади та розвитку громад області, а також популяризація кращих практик місцевого самоврядування.

До участі в конкурсі мають змогу долучитися журналісти (творчі працівники медійної сфери) Чернігівської області, у тому числі штатні і позаштатні працівники засобів масової інформації, а також особи, які займаються незалежною творчою діяльністю, працівники інформаційних підрозділів та прес-служб органів місцевого самоврядування та виконавчої влади Придесення.

Традиційно збір конкурсних робіт триває із 1 червня по 30 вересня за 4-ма жанровими номінаціями:

·   онлайн-публікація;

·   публікація в друкованих ЗМІ;

·   радіоматеріал;

·  відеоматеріал, телепрограма, відеосюжет.

Для активізації медіа спільноти регіону та залучення ширшого кола учасників рішенням вісімнадцятої сесії обласної ради винагороду переможцям Конкурсу збільшено вдвічі.

Цьогоріч на розсуд журі, до складу якого увійшли як депутати та працівники виконавчого апарату обласної ради і ОДА, так і представники громадських об’єднань, регіональних відділень медіа-організацій, експерти у галузі місцевого самоврядування та реформи децентралізації влади, надійшло 20 матеріалів.

Тож сьогодні в обласній раді відбулося засідання конкурсної комісії, під час якого були проаналізовані усі творчі роботи учасників другого Конкурсу.

 За словами голови обласної ради Ігоря Вдовенка, цього разу найбільш популярною серед медійників Придесення стала номінація "Публікація у друкованих ЗМІ", де було представлено 10 робіт. Крім того, від місцевих авторів на розгляд конкурсної комісії надійшло 7 онлайн-публікацій. На жаль, на адресу оргкомітету не було надіслано жодної роботи у номінації «Радіоматеріал». Разом із тим першість у жанрі відеоматеріал, телепрограма та відеосюжет виборювали 3 конкурсанти.

Були цьогоріч і особливо активні автори, які презентували по 2, а дехто навіть і 3 творчі роботи, що не заборонено чинним положенням про конкурс.

Обговоривши кожну творчу роботу та оцінивши її за визначеними критеріями, серед яких актуальність, значущість і резонансність; фаховість/знання тематики; креативність; дотримання етичних норм та журналістських стандартів, члени журі визначились із переможцями конкурсу, а також запропонували відзначити низку авторів заохочувальними відзнаками.

Імена цьогорічних лауреатів Премії з відзначення переможців обласного конкурсу журналістських робіт із тематики реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади будуть оголошені у грудні цього року під час урочистостей з нагоди Дня місцевого самоврядування.

Довідково

Конкурс проводиться із урахуванням концептуальних засад та методології Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа місцевого самоврядування в Україні» та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю
виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company