Чернігівська обласна рада. Новий офіційний веб-портал

Головна»Наша діяльність»Новини»Керівники області ознайомились із діяльністю навчальних закладів та бюджетоутворюючого підприємства Сновщини

Керівники області ознайомились із діяльністю навчальних закладів та бюджетоутворюючого підприємства Сновщини

Днями голова Чернігівської обласної ради Ігор Вдовенко разом із очільником обласної державної адміністрації Андрієм Прокопенком із робочою поїздкою відвідали Сновщину.

Під час візиту керівники області зустрілися з в. о. голови Сновської РДА Володимиром Карпенком і Сновським міським головою Олександром Медведьовим, ознайомилися з діяльністю низки об’єктів соціально-економічної інфраструктури північного регіону Чернігівщини. 

Очільники Придесення відвідали локомотивне депо Сновськ регіональної філії "Південно-Західна залізниця", засноване ще у 1873 році, оглянули його потужності та поспілкувалися з колективом. 

Підприємство знакове для міста і по-своєму унікальне. Окрім того, що депо є одним із ключових роботодавців, адже тут працюють 166 жителів Сновська, робить вагомий внесок у наповнення місцевого бюджету, це одне із небагатьох підприємств України, фахівці якого здійснюють ремонт паровозів.

Колектив депо здійснює експлуатаційну роботу на тепловозах 2ТЄ116 та ЧМЄЗ, займається ремонтом думпкарів, снігоочисників.

Також тут виконують капітальний ремонт зчіпних приладів, вагонних уповільнювачів тощо. Деякі типи уповільнювачів ремонтують в Україні тільки тут. Виготовляють запчастини та обладнання для залізничних составів - замки, підніжки, вали для електродвигунів, поршні, гайки, муфти - всього понад 40 найменувань.

Виробничі потужності займають понад 5 га, на території розташовані 17 будівель, 39 споруд. Крім того, для залізничників працює будинок відпочинку, оранжерея.

Разом із тим, як зазначив Ігор Вдовенко, перспективною є ідея створення на базі депо першого в Україні музею діючої ретро-залізничної техніки. На думку керівника, ця локація має шанс стати перспективним туристичним об’єктом. 

Цього ж дня очільники області відвідали ДПТНЗ "Сновське вище професійне училище лісового господарства". Цей багатопрофільний навчальний заклад є одним із провідних у системі професійної освіти Придесення і здійснює підготовку кваліфікованих робітників з 14 професій за 6 напрямками. Фахівці деревообробної галузі, які пройшли підготовку на базі училища, користуються попитом серед роботодавців, працюють на місцевих підприємствах лісової галузі та промисловості.

Заклад отримав три ліцензії на підготовку молодших бакалаврів, має укладені угоди з Чернігівським інститутом історії, етнології і правознавства ім. О. М. Лазаревського і НУ "Чернігівська політехніка". Наразі освіту в училищі здобувають 442 учні.

Перебуваючи навчальному закладі, керівники поспілкувалися з колективом, ознайомилися з його діяльністю. Оглянули і новостворений Регіональний навчально-практичний центр деревообробних технологій, майстерні якого оснащені сучасним австрійським обладнанням, що дозволяє учням опановувати нові деревообробні технології, а виготовлені вироби використовуються для потреб закладу та є джерелом наповнення бюджету училища. 

Ігор Вдовенко відзначив, що кожного разу, коли відвідує училище, яке тривалий час мав честь очолювати, бачить нові позитивні зміни і відчуває прагнення колективу до подальшого розвитку. 

Заклад активно розвивається, втілює у життя нові цікаві проєкти та ініціативи, має амбітні плани щодо створення лабораторії для озеленювачів. 

Відтак голова обласної ради запевнив, що і надалі у межах своїх можливостей буде сприяти тому, аби Сновське вище професійне училище лісового господарства і надалі займало гідні позиції у системі професійної освіти Чернігівщини та України. 

Відвідали очільники Чернігівщини і опорний навчальний заклад ОТГ- Сновську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів №1. У новому навчальному році тут будуть вчитися понад 600 школярів, загальна ж проектна потужність закладу - 800 учнів.

За останні роки тут проведено низку ремонтних робіт, здійснено утеплення будівлі та суттєво покращився рівень благоустрою прилеглої до закладу території. Однак термінової модернізації потребують і внутрішні приміщення школи. Тож керівництво області та ОТГ обговорили можливі варіанти вирішення цієї проблеми та джерела фінансування необхідних ремонтних робіт. 

Реальним шансом провести необхідні роботи  є підготовка заявки на отримання фінансування за кошти ДФРР на капітальний ремонт приміщення школи.

Відділ  інфрмаційного забезпечення та зв’язків з громадськістю

виконавчого апарату Чернігівської обласної ради 

за повідомленням Чернігівської ОДА

Світлини Сновської міськоЇ ради

При повному або частковому використанні матеріалів обов'язкове активне гіперпосилання на веб-портал обласної ради: http://chor.gov.ua

© Чернігівська обласна рада. 2006-2022.
Розроблено: maxpro.company